Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο

Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο

egkyklopaideia_eksofyllo_F325845503.jpg

Τιμώντας το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί ένα εκλαϊκευμένο επιστημονικό έργο που εμπεριέχει έναν τεράστιο πλούτο γνώσεων και συγχρόνως μια πρόσκληση διαλόγου για το μέλλον του προϊόντος.

37 ειδικοί επιστήμονες καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» σε 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούν εκατοντάδες φωτογραφίες, και με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή.

Το έργο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τον συντονισμό του Βασίλη Ζαμπούνη της Άξιον Εκδοτικής που επιμελήθηκε της έκδοσης.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της “Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο” θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

• Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς & Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

• Ιωάννης Θεριός, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας, ΑΠΘ

• Εύη Προδρόμου, Yanni’s Olive Grove

Στις 7 ενότητες της έκδοσης παρουσιάζονται αναλυτικά :

1. Ιστορία & Πολιτισμός

2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)

3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)

4. Συσκευασία, Τυποποίηση

5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου

6. Υγεία & Διατροφή

7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής

Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου, στους επαγγελματίες, στους λάτρεις του προϊόντος, στη γενιά των νέων επιχειρηματιών με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα, αλλά και το καλύτερο δώρο προς τους φίλους και συνεργάτες τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εκδήλωση: https://www.c-gaia.gr/congress2017/programma/8-november-2

 

Πηγή: www.olivenews.gr

Προηγούμενο Tο «Ευρωβαρόμετρο» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας